Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

Дні канадської культури

This material is in Ukrainian

04.03.2008

В рамках проведення Днів канадської культури 4 березня 2008 року в приміщенні канадсько-українського центру бібліотеки відбулася екскурсія по книжковій виставці-панорамі «Культура – місток, що єднає народи».
Перша частина виставки «Давня знайома Канада» містить матеріал про місце і значення Канади в світовій спільноті, територіальному розташуванні, природних ресурсах, історії, державному устрої, особливостях економіки, багатствах фауни і флори.
Другий розділ «Нашого цвіту по всьому світу» представляє інформацію про історію українців в Канаді, формування української діаспори, її соціально-політичну інтеграцію в канадське суспільство, положення української мови на лінгвістичній карті країни, культурно-освітні особливості формування українського співтовариства.
Розділ «Дві гілки українського дерева» підтверджує нерозривний зв'язок діаспори з батьківщиною, а також те, що доля України завжди лежала на серці її синів і дочок, які добровільно або примусово емігрували до Канади і інших країн. І, як тільки з'являлася можливість, вони допомагали батьківщині.
Матеріали розділу розповідають про широку культурну діяльність діаспори, як для власних потреб, так і для ознайомлення західного світу з культурним багатством українського народу.
Рубрика виставки «Пересаджене коріння» представляє матеріали про Володимира Винниченка, Яра Славутича, Миколу Аркаса-молодшого, Олеся Бердника, Миколу Понеділка – сподвижників української нації, які працювали в діаспорі і там примножували славу України.
Екскурсію по виставці-панорамі провела бібліотекар Дем’янюк Світлана Михайлівна.

Відомий поет, заслужений діяч мистецтв України Микола Іванович Братан поділився своїми враженнями про творчість Яра Славутича, розповів про особисте спілкування з відомим поетом діаспори в Канаді, твори якого сьогодні повернулися до України.
Віртуальну подорож по Канаді провела зав.сектором «Інтернет» Асаулюк Оксана.
Під час подорожі гості дізналися багато нових подробиць про історію, географію, економіку, державний устристрій Канади, особливості її населення, культури. Ознайомилися з прекрасними пейзажами, природними заповідниками, нескінченними парками і найбільшими містами країни.
Після віртуальної подорожі курсанти морехідного коледжу і студенти взяли активну участь в конкурсі на краще знання історії, культури і сьогодення Канади. Відповівши на всі каверзні питання, переможці отримали цінні подарунки, призи і сувеніри з Канади.

Comments

Only registered users can comment

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031