Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

Презентація загального краєзнавчого Інтернет-проекту «Херсонщина: час, події, люди…»

This material is in Ukrainian

17.03.2009
17 березня 2009 року в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулась урочиста презентація загального краєзнавчого Інтернет-проекту «Херсонщина: час, події, люди…», що стартував на сайті бібліотеки з нагоди 65-ти річчя з часу утворення Херсонської області.

Завдання проекту: надати користувацькій аудиторії, зокрема віддаленим користувачам, можливість оперативного доступу до різнобічної за формою і змістом краєзнавчої інформації про різні аспекти минулого та сьогодення Таврійського краю.
На сьогоднішній день проект знаходиться у процесі активної розробки, тому є доступними лише окремі розділи: «Видатні постаті Херсонщини», «Такою Херсонщину бачив світ (поштові листівки, конверти, марки та значки)», «Краєвиди Херсонщини», «Літературна сторінка», «Пам’ятні місця Херсону та області». Перший з "Тематичних міні-проектів" - «Вони керували Херсонщиною», що містить матеріали про перших осіб Херсонщини починаючи з кінця XVIII століття до сьогодення, також відкрито до ювілею області.
Інтернет-проект – це така динамічна форма, що передбачає постійний розвиток й поповнення. В наших планах найближчим часом відкрити для користувачів такі розділи: «Символіка Херсонщини», «Вулицями Херсону», «Херсонщина в Інтернет», «Херсонщина в мемуарах та спогадах її мешканців», а також виділити «Краєзнавчу базу даних» із загального електронного каталогу бібліотеки.   Детальніше про проект >>
Святковий захід відкрили генеральний директор Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Коротун Н.І. та начальник управління культури і туризму Херсонської обласної державної адміністрації Федотова Н.В.
Запрошені учасники ілюстрували сторінки Інтернет-проекту. Заступник директора Державного архіву Херсонської області Марущак О.О. ознайомила присутніх з першоджерелами вивчення історії рідного краю. Науковий працівник Херсонського краєзнавчого музею Дяченко С.А. провів віртуальну подорож по пам’ятних місцях Херсонщини. Герой соціалістичної праці, кандидат сільськогосподарських наук, ветеран Великої Вітчизняної війни, автор поетичних збірок Метляєв В. К., який у 1978 – 1984 роках очолював Херсонську обласну Раду народних депутатів, поділився своїми спогадами. Представники підприємств-лідерів: Смоленцев В.Д. – колишній керівник Херсонського морського торгівельного порту; та Руднєва Л.В. – заступник директора з економічних питань Херсонської кондитерської фабрики ім. Войкова; розповіли про історію та сучасне життя підприємств.
«Краєвиди Херсонщини» представив один з авторів – голова херсонського фотоклубу «Свіжий погляд» Козлов В.А. «Літературну сторінку» відкрив голова Херсонського відділення Спілки письменників України Загороднюк В.С. Кандидат філологічних наук Параскевич П.К. у своєму виступі запропонував допомогу у подальшому розвитку проекту «Гончар і Херсонщина». Письменники Щерба Т.М., Братан М.І., Нижеголенко В.М., Олексюк О.В. зачитали поетичні посвяти краю.
Протягом заходу звучали музичні твори місцевих авторів у виконанні лауреатів міжнародного фестивалю у Німеччині, музично-пісенного дуету «Чиста криниця» та лауреата Всеукраїнських та міжнародних конкурсів Анастасії Лебедєвої.
Студенти Херсонського державного університету, курсанти Херсонського морського коледжу та учні Херсонського обласного ліцею, що відвідали захід, мали змогу ознайомитись з ювілейною книжковою виставкою «Земля сонячна та щедра - Херсонщина» у відділі краєзнавчих документів та бібліографії.

Запрошуємо до співпраці організації та установи, а також усіх, хто володіє матеріалами з тематики проекту.
 

Comments

Only registered users can comment

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031