Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

"Відповідна марка" на “Zабалці -2014”

This material is in Ukrainian

19.02.2014

З початком 2014 року стартував відбір учасників на «Таврійський тиждень мистецтв/Zабалка-2014», який пройде в листопаді цього року. І першими претендентами стали автори та творчі колективи - учасники арт-паті «Відповідна марка». Можна сказати, що це був їх перший своєрідний анонс.
16 лютого в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулося перше в цьому році арт-паті, присвячене Дню інтернет в Херсоні. Всі учасники заходу, тим чи іншим чином, були пов'язані з глобальною світовою мережею.
В урочистій атмосфері відбулися такі події:
- презентація робіт переможців Міжнародного Інтернет-конкурсу «Марка дружби»,
- стартував другий Міжнародний Інтернет- конкурс «Марка дружби» 2014 року,
- відкриття виставки Херсонського фотоклубу «Свіжий погляд» - «Клубна колекція - 2013»,
- відкриття виставки поштових знаків "Конвертована Херсонщина від Володимира Худолея",
- презентація нових сталевих арт-об'єктів від Сергія Демченка,
- презентація нових відео від студії Born Vision.
Відразу виникає питання, чому назвою арт-паті обрана саме «Відповідна марка»? Все, виявляється, дуже просто. Нам всім знайома з дитинства  поштова марка, яка є невід'ємним атрибутом традиційного поштового зв'язку. Але ж є ще й електронна пошта, яка сьогодні глибоко проникла в наше повсякденне життя. Ця послуга з пересилки і отримання електронних повідомлень (так званих «електронних листів») в комп'ютерній мережі, і пов'язана вона безпосередньо з інтернетом.
Але у марки є ще чимало значень. Одне з них - «відповідати марці», тобто «тримати на висоті знак якості». І з упевненістю можна сказати, що всі представлені автори мають свою «відповідну марку».
Таким чином, всі учасники цієї арт-паті тісно пов'язані з основними її ідеями.
Новий імпульс мистецтва скульптури в наше місто вніс Сергій Демченко, художник-скульптор, який своє хобі перетворив на мистецтво. Вже перші його роботи - «Тріо сталевих музикантів» на Привокзальній площі - відразу стали ще однією візиткою Херсона. Представник нового для Херсона стімпанковського напряму, який є одним із трендів у сучасному мистецтві, представив невелику, але дуже оригінальну виставку своїх робіт під назвою «Зоокуток планети Залізяка». Чудо-звірятка справили величезне враження як на малят, так і на дорослих. Адже це дійсно диво - з простого металобрухту створити витончений і стильний витвір мистецтва. Причому деякі з них ще й електрифіковані.
Також байдужими не залишила і студія BORN VISION, яка представила  учасникам і гостям заходу свій новий кліп, присвячений пам'яті великих російських поетів Срібного століття. Ця креативна команда хоч і молода, але за її плечима значний досвід роботи в даній сфері. Їх творчість користується успіхом, про це говорить безліч відеокліпів, які потрапили в ротацію телеканалів України і ближнього зарубіжжя, ролики соціальної реклами двічі ставали переможцями престижних конкурсів і протягом вже декількох років активно використовуються громадськими організаціями України, Росії та країн Близького Зарубіжжя.
З детальною інформацією арт-паті “Відповідна марка” можна ознайомитися на порталі Арткавун і в соціальних мережах (фоторепортаж).

Юлія Осипова,
портал Арткавун

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031