Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

День Європи в Україні - 2015

18.05.2015 10:57

Цими вихідними в рамках Дня Європи на херсонців і гостей міста чекала насичена програма заходів від обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. Основна програма заходів була запланована на 16 травня і проходила одночасно як у бібліотеці, так і на вулицях міста.
Всі бажаючі могли взяти участь у мистецькій акції на вулиці Суворова під назвою «Їстівна карта Європи - України».

Не залишила байдужими херсонців і тематична екскурсія містом "Як європейці Херсон будували". Паралельно різні поверхи бібліотеки також представляли безліч заходів одночасно. Так о 10 годині стартував проект КіноДжем. Організатори провели зустріч з київським режисером Дмитром Захаревичем та презентували прем’єрний показ фільма “Шлях на Захід”, також відбулась серія майстер-класів “Європейське кіно made in Kherson”. Об 11:00 залу каталогів заполонив дитячий галас та сміх, бо тут проходив концерт "Маленький артист на шляху до Європи". Організатори заходу за основну ціль поставили собі популяризацію дитячої творчості та продумали такі напрямки, де кожен з дітлахів знайшов у собі маленького артиста та зміг би взяти участь у культурно-розважальній програмі. Цей захід у головній книгозбірні проходить не вперше, а тому  користується все більшою популярністю.

О 14:00 на офіційній частині презентували відкриття дитячої художньої виставки студії “Оригінал” під назвою "Європейські мотиви", персональної фотовиставки директора біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Ф.Е. Фальц-Фейна В.С. Гавриленко "Асканія-Нова ХХІ", фотопроект Дениса Максимова, художній проект naïve-art Вікторії Суровцевої, презентацію проектів «TheUkrainians» та «Музика воїнів», "Руки волонтера" - в рамках Всеукраїнських мережевих заходів до Дня Європи від мережі ЦЄІ України, показ документального фільму “Крим” спільно з діаспорою кримських татар від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, підтриманого Представництвом Єврокомісії в рамках "Кампанія за права людини в Україні".

Експозиції виставок та заходи, присвячені Дню Європи в Україні, тривають, тому запрошуємо вас до бібліотеки!

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 192021
22232425262728
2930