Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

відкриття Центру європейської інформації

Цей матеріал є англійською мовою

14.12.2006
14 грудня 2006 року об 11.00 у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Гончара відбулося відкриття Центру європейської інформації. відкриття Центру європейської інформаціїПроект “Створення центру європейської інформації (ЦЄІ) на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара” впроваджується при підтримці Міжнародного фонду “Відродження”.
Девізом проекту є висловлення “Європа повинна бути зрозумілою усім простим людям”
Проблема обізнанності місцевої громадськості з питань європейської інтеграції актуальна зараз, тому що на перешкоді процесу європейської інтеграції України сьогодні стоять не лише недореформована економіка і недодемократизована влада, а й брак попиту на інтеграцію з боку суспільства.
Брак інтересу українців до процесів європейської інтеграції не в останню чергу пов'язаний з браком інформації, яка допомогла б їм усвідомити, що інтеграція — це не тільки і навіть не стільки зовнішня політика, а реальність, яка стосується кожного.
Центр, що опікується питаннями європейської інтеграції, виступатиме своєрідним посередником у справі зменшення розриву між показним підкресленням відданості курсу "в Європу" з боку численних політиків та переважної більшості офіційних осіб і значною мірою байдужим або скептичним ставленням до даної теми з боку населення, яке занадто повільно трансформується у громадянське суспільство.
Впродовж терміну реалізації проекту передбачається створити на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара центр європейської інформації та забезпечити його подальше функціонування.
У Центрі буде забезпечений доступ користувачів інформаційного центру до електронних баз даних матеріалів, що міститься в інформаційному центрі та забезпечення доступу до неї через мережу Інтернет.
Від реалізації проекту очікується налагодження подальшої роботи ЦЄІ, привертання уваги місцевої громади до питань європеєзнавства та підвищення обізнаності херсонців в цьому важливому напрямку. Також очікується підвищення інтересу до ресурсів Херсонського регіону, як складової українського ресурсу до потенціалу Європейського Союзу через висвітлення їх на Херсонському регіональному інформаційному порталі.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031