Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

1. 03. 06 – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесом

This material is in Ukrainian

01.03.2006
На базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара 28.02.06 був проведений вечір запитань та відповідей „Це страшне забуття”, приурочений Міжнародному дню боротьби з наркоманією та наркобізнесом. 1. 03. 06 – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесомПро наркоманію нині говорять у всьому світі. З нею пов’язують і падіння звичаїв, і зростання злочинності, і збільшення транспортних й інших подій. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів. За приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Це – соціальна трагедія. Про наркоманію наполегливо і тривожно повідомляють численні засоби масової інформації. Наводять загрозливі цифри, що свідчать про зростання наркоманії, залучення до її тенет дедалі нових і нових жертв. І Україна, на жаль, не є винятком. Наше суспільство семимильними кроками просувається до наркотичної залежності. І якщо ми не усвідомимо біду, що навалилася на нас, і не створимо обстановку загального засудження і загальної нетерпимості до вживання наркотиків, то наркоманію не перемогти.
Саме з метою профілактики наркотичної залежності серед молоді і був проведений вечір запитань та відповідей. У якому приймали участь не лише представники медицини (зокрема, лікар-психотерапевт, нарколог Херсонського обласного центру здоров’я і спортивної медицини Н. Є. Кахичко), але й працівники Херсонського обласного благодійного фонду „Мангуст” (старший соціальний працівник Н. М. Матяш та консультанант з питань хімічної залежності А. О. Лисак), а також представник з правоохоронних органів (опер уповноважений відділу боротьби з незаконним обертанням наркотиків УМВС, старший лейтенант Р. Ю. Черненко).
Присутнім було запропоновано переглянути білоруський документальний фільм „Крок до прірви” та уривки з російського документального фільму „Вул. Дибенко. Санкт-Петербург”. Це дало можливість наочно побачити результати дії наркотичних засобів не лише на організм, але й на психіку людини.
Як бачимо, нам усім є над чим замислитися…

Comments

Only registered users can comment

Calendar

12 3 4 567
8 9 10 11 121314
1516 17 18 192021
22232425262728
2930