Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

1. 03. 06 – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесом

Цей матеріал є англійською мовою

01.03.2006
На базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара 28.02.06 був проведений вечір запитань та відповідей „Це страшне забуття”, приурочений Міжнародному дню боротьби з наркоманією та наркобізнесом. 1. 03. 06 – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесомПро наркоманію нині говорять у всьому світі. З нею пов’язують і падіння звичаїв, і зростання злочинності, і збільшення транспортних й інших подій. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів. За приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Це – соціальна трагедія. Про наркоманію наполегливо і тривожно повідомляють численні засоби масової інформації. Наводять загрозливі цифри, що свідчать про зростання наркоманії, залучення до її тенет дедалі нових і нових жертв. І Україна, на жаль, не є винятком. Наше суспільство семимильними кроками просувається до наркотичної залежності. І якщо ми не усвідомимо біду, що навалилася на нас, і не створимо обстановку загального засудження і загальної нетерпимості до вживання наркотиків, то наркоманію не перемогти.
Саме з метою профілактики наркотичної залежності серед молоді і був проведений вечір запитань та відповідей. У якому приймали участь не лише представники медицини (зокрема, лікар-психотерапевт, нарколог Херсонського обласного центру здоров’я і спортивної медицини Н. Є. Кахичко), але й працівники Херсонського обласного благодійного фонду „Мангуст” (старший соціальний працівник Н. М. Матяш та консультанант з питань хімічної залежності А. О. Лисак), а також представник з правоохоронних органів (опер уповноважений відділу боротьби з незаконним обертанням наркотиків УМВС, старший лейтенант Р. Ю. Черненко).
Присутнім було запропоновано переглянути білоруський документальний фільм „Крок до прірви” та уривки з російського документального фільму „Вул. Дибенко. Санкт-Петербург”. Це дало можливість наочно побачити результати дії наркотичних засобів не лише на організм, але й на психіку людини.
Як бачимо, нам усім є над чим замислитися…

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031