Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

У Гончарівці розпочався традиційний фестиваль «Таврійський тиждень мистецтв/Zабалка – 2021»

15.11.2021 11:31

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара вдев`яте cтала «храмом» таврійського мистецтва. З 13 по 19 листопада в книгозбірні проходить відкритий регіональний фестиваль «Таврійський тиждень мистецтв/Zабалка – 2021» (Tavria Art Week). Через карантинні обмеження фестиваль проводиться в змішаному форматі – як офлайн, так і онлайн. Символом цьогорічної події стала покровителька мистецтв – Муза, одна з 9 давньогрецьких богинь. Цим образом на «Zабалці» поєднуються традиції класичного мистецтва і сучасні тенденції, а ідею підкреслює слоган – «Від класики до сучасності».

Участь у фестивалі беруть 150 митців із Херсона, Миколаєва, Одеси, Києва, Софії, а також із багатьох населених пунктів Херсонщини. А увесь спектр українського мистецтва можна побачити у вигляді 30 експозицій на просторах Гончарівки.

Це атмосферні фотовиставки київського фотоклубу «9х12», херсонських фотохудожників Олександра Лавінюкова і  Наталі Джерук, творчі роботи учасників проєкту «Пізнай мене через творчість!». Різнопланові художні експозиції Лілії Стаднік, Ірини Кучеренко, Юрія Шапка, Олени Мироненко, Олени Джикії, Марії Нестеренко, художньої студії «Оригінал». Бісерні прикраси від Зої Жменько, Світлани Кандали, Олесі Жернакової, Олени і Ольги Гусаченко; авторські текстильні ляльки від Юлії Кічки, Юлії Воробйової, Анастасії Щетилової, петриківський розпис від Ірини Грохольської, вишиті картини від Ганни Ріхтер. Тож для відвідувачів книгозбірні проводяться екскурсії неймовірними мистецькими експозиціями.

Особливо приємно, що в цьогорічному фестивалі мистецтв взяли активну участь бібліотеки області, які представили творчість своїх користувачів. Через карантинні обмеження більша частина учасників приєдналася до нас онлайн, але такий формат фестивалю надав можливість митцям з усієї України представити свої роботи на наших Інтернет-ресурсах: сайті, порталі «Арт-Кавун», сторінках у Фейсбуці та Інстаграмі, каналі YouTube.

Для любителів хенд-мейду на базі книгозбірні цими вихідними пройшло два чудових майстер-класи від Марії Птахи з виготовлення декору та іграшок у техніці мокрого валяння. А на честь відкриття фестивалю 13 листопада в лаунж-зоні зібралися поети і музиканти на «Листопадні читання» від творчого об`єднання «Поетична шафа». 14 листопада в Центрі екологічної інформації любителі голлівудського нуару дивилися і обговорювали фільм А.Хічкока «Птахи».

У вечірній час, із 20.00, фестиваль впродовж тижня запрошує на #КіноЗабалку – обіцяємо перегляд фільмів-переможців цьогорічних кінофестивалів: «Кінокімерія», «ЛІНЗА», «БАРДАК» (за посиланнями на наших електронних ресурсах).

Також митців і глядачів фестивалю запрошуємо взяти участь у різноманітних онлайн-конкурсах на сторінках соцмереж. Найактивніших чекають призи!

Детальну програму можна побачити тут!

Друзі, приєднуйтеся до нашого фестивалю як особисто, так і онлайн, підтримайте таврійське мистецтво і Гончарівку!

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031