Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Урочисте закриття «VII Таврійського тижня мистецтв/Zабалка-2019»

09.12.2019 10:55

7 грудня у Гончарівці відбулося урочисте закриття «VII Таврійського тижня мистецтв/Zабалка-2019». Залишились позаду сім фестивальних днів, насичених зустрічами, майстер-класами, фото- та відеозйомками, презентаціями виставок! Гончарівка приймала митців із Києва, Чернігова, Миколаєва, Кам`янця-Подільського, створюючи спільний культурний продукт, який сміливо можна представляти на європейському рівні.

Завдяки потужній підтримці управління культури Херсонської обласної державної адміністрації «Таврійський тиждень мистецтв» розширив свої межі. Цього року в рамках Фестивалю вперше проходив Тиждень альтернативної терапії «Душа. Тіло. Гармонія», який дозволив долучитися до чарівної сили мистецтва херсонцям, що мають особливі потреби.

Голова правління Херсонського обласного бібліотечного товариства, директор Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Надія Іванівна Коротун вручила дипломи та сувеніри найактивнішим учасникам «Тижня альтернативної терапії». Також за традицією «Таврійського тижня мистецтв» Надія Іванівна нагородила призами найактивніших блогерів Фестивалю. А диплом у номінації «За виразність мови текстилю» отримала талановита дівчинка з Кам`янця-Подільского Богдана Ільєва.

На урочисте закриття до Гончарівки завітали поважні гості, які завжди підтримували проведення свята таврійського мистецтва.

Так, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Веніамінович Гусєв тепло привітав учасників «Zабалки-2019» і вручив дипломи і сувеніри Фестивалю найкращим у номінаціях.

Начальник управління патрульної поліції Херсонської області Костянтин Анатолійович Дронгаль долучився до вітань і відзначив подякою за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток прикладного мистецтва на Херсонщині та високий рівень майстерності Марину Сарницьку, яка 17 років прослужила в правоохоронних органах.

Неймовірний святковий концерт на закритті Фестивалю не залишив нікого з глядачів байдужим. Для гостей і учасників «Таврійського тижня мистецтв/Zабалка-2019» виступили студенти-хореографи Херсонського училища культури, вокальний ансамбль «unDecima» цього ж навчального закладу, «Дитяча хореографічна школа» при факультеті культури і мистецтв Херсонського державного університету, танцювальний колектив «Smile», вокалістки Дана Верзун і Анастасія Львова.

Також в день закриття всі відвідувачі книгозбірні могли взяти участь в оригінальних майстер-класах і виготовити бісерну прикрасу, повітряного змія, ляльку-мотанку, намалювати японські ієрогліфи.

А у відділі мистецтв з успіхом пройшла традиційна «Шафа на Zабалці» від херсонського творчого об`єднання «Поетична Шафа» (куратор – Альона Мовчан). Будь-хто міг долучитися до заходу і прочитати свої або чужі вірші, виступити з авторськими піснями. На цьому заході було презентовано випущений до сьомого Фестивалю літературний альманах «Щаслива сімка» з найкращими віршами за всі роки існування «Zабалки».

«Таврійський тиждень мистецтв/Zабалка-2019» відкрив для поціновувачів мистецтва нові імена і жанри і надав митцям Херсонщини імпульс натхненно творити! 

Дякуємо за потужну підтримку Фестивалю Херсонській обласній державній адміністрації, управлінню культури та департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики, Херсонській обласній раді, управлінню патрульної поліції в Херсонській області. 

Чекаємо всіх творчих людей Таврійського краю (і не тільки!) наступного року з новими звершеннями на новому фестивалі «Забалка-2020» у Гончарівці!

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031