Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

вечір історії „Степом, степом йшли у бій солдати...”

This material is in Ukrainian

23.04.2009
23 квітня 2009 року в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбувся вечір історії „Степом, степом йшли у бій солдати...”, присвячений 65-тій річниці з часу визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників.

Основою заходу була презентація тематичного міні Інтернет-проекту „Листи з війни”, відкритого на сайті бібліотеки.
Завданням проекту є надання користувачам різноманітних матеріалів про події на Херсонщині у роки Великої Вітчизняної війни.
Особливість міні-проекту – колекція оригіналів листів з фронту, яку зібрав М.А.Ємельянов та рукопис «Окупація Херсона. 1941-1944» свідка тих подій Б.Є.Вадона.
Серед великої кількості представлених матеріалів особливе місце займають саме листи на фронт, на передову і з фронту в тил. Ці хвилюючі документи по праву займатимуть завжди почесне місце в історії Великої Вітчизняної війни, в історії великого подвигу народного. До них звертатимуться покоління, які не знають, що таке війна.
Науковий співробітник Державного архіву Херсонської області Стукалова О.І. зробила огляд фонду листів П.Цокоти, окремі з яких зачитав К.Тороус. А Косорукова Т.Г. художньо проінсценувала твір К.Симонова „Відкритий лист”.
Розділи Інтернет-проекту „У суворому сорок першому”, „Окупація. Героїзм підпільників і партизан”, „Визволення Херсонщини” доповнили розповіді почесних гостей: письменника, автора книги „Хлопчаки з Карантинного” Марченка Л.В.; херсонця, свідка окупаційних подій Багненка Б.С.; ветерана Великої Вітчизняної війни, воїна 295-ї Херсонської стрілецької дивізії Бєляєва А.С. та краєзнавця Вірлича А.Е.
Емоційного забарвлення заходу додали: творчий колектив „Непосиди” Таврійського ліцею мистецтв з фрагментом вистави „Хлопчаки з Карантинного” (художній керівник Мельник А.І.) та А.Лебедєва з воєнними піснями.
Вечір історії завершився хвилиною мовчання під звуки метроному в пам'ять героїв-визволителів.
Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою „Вікопомний подвиг”, поділитися враженнями та особисто поспілкуватися з гостями.

Comments

Only registered users can comment

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031