Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

У Гончарівці відбулася прес-конференція фестивалю «Кінокімерія-2019»

20.09.2019 15:45

Сьогодні в Херсоні стартував XIV Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія». Понад 150 фільмів з 16 областей України та 15 закордонних країн представлено на цьогорічному конкурсі!

Це кіно- та відеофільми, створені професіоналами та аматорами некомерційного кіно, до того ж як дітьми та підлітками, так і дорослими.

Переможці фестивалю отримають нагороди та дипломи в таких номінаціях: «Гран-прі», «Найкращий фільм дитячо-юнацьких аматорських студій», «Найкращий аматорський фільм», «Найкращий студентський фільм», «Найкращий однохвилинний фільм», «Найкращий професійний некомерційний фільм».

За традицією, прес-конференція, присвячена відкриттю фестивалю, пройшла у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Владислав Таранюк, секретар журі, відкрив захід інформацією про те, що у 2022 році саме Херсонщина буде приймати Міжнародний кінофестиваль «UNICA». Раніше на цей фестиваль, що проходить з 1931 року в Європі, їздили переможці «Кінокімерії», фільми яких дуже тепло сприймалися закордонними глядачами. У чому й пересвідчилися присутні на прес-конференції, переглянувши фільм-презентацію про «UNICA-2019».

Учасників фестивалю аматорського кіно привітала заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Світлана Чепіга. Пані Світлана побажала «молоді показати себе в аматорському кінематографі так, щоб їхні знамениті імена ми чули багато років поспіль».

Світлана Думинська, начальник управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, нагадала, що фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія» проходить у чотирнадцятий раз саме завдяки директору «Кіновідеопрокату» Херсонської області Євгену Максимову: «Фестиваль популяризує у світі Україну через Херсонщину. На ньому є переможці, але немає переможених, бо мистецтво та творчість є головними здобутками "Кінокімерії"».

Голова журі Сергій Тримбач розповів про славетних уродженців-кінематографістів Херсонської області – Сергія і Романа Бондарчуків – і про неймовірні місця Таврійського краю, які, безперечно, сподобаються іноземним кінематографістам.

Олена Парфенюк, член журі фестивалю, з теплотою пригадала, що минулого року нагороду «За оригінальність ідеї та вдале втілення її на екрані» отримав фільм про Гончарівку – «Бібліотека і Херсон. 145 років разом» Миколи Дудніка та Дмитра Широконоса.

XIV Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія-2019» розпочато! Тепер чекаємо на імена переможців і готуємося до Міжнародного кінофестивалю «UNICA»! 

Гончарівка і цього року представлена на міжнародному кінофестивалі. А саме – фільм на основі лялькової вистави «Маленький принц», над яким діти з особливими потребами працювали близько півроку. Інклюзивний театр при бібліотеці не залишився без нагороди – фільм отримав почесну відзнаку фестивалю. Від усього серця вітаємо талановитих зірочок, їхніх батьків, кураторів та натхненників театру!

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 29 3031