Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

День відкритих дверей

01.10.2015 10:37

30 вересня бібліотека гостинно відкрила двері для своїх користувачів. У рамках дня відкритих дверей пройшли різноманітні заходи, а саме година інформації «Переваги та недоліки електронної книги», бібліографічний урок «Бібліографія – територія можливостей», дублер-шоу «Бібліотекар на годину». В Центрі обслуговування користувачів з особливими потребами читачі могли привітати бібліотеку зі святом за допомогою інтернет-радіо.
О 1400 відбулося свято читання «Читати – це модно». Ведучими заходу були герої відомої книги Льюїса Керрола Аліса та Чеширський Кіт. Захід відвідали учні ЗОШ №№ 2, 13, обласного інтернату ім. Т. Г. Шевченка, курсанти Херсонського морехідного училища рибної промисловості.
В центрі уваги свята була Її Величність Книга. Запрошені дізналися цікаві факти про еволюцію книги, познайомилися з улюбленими книжками знаменитостей, таких як Білл Гейтс, Марк Цукерберг, Стів Джобс та інших. «Літературний подіум» представив останні тенденції в сучасній українській літературі та модні видання, що були заявлені на Львівському книжковому форумі видавців.
В часи новітніх технологій з’являються все нові форми, що представляють книгу. До уваги присутніх були представлені буктрейлери на відомі шедеври світової літератури, а також цікаві відеороботи бібліотекарів під назвою «Якби українські книги екранізував Голівуд».
Найцінніше для бібліотеки – це її користувачі. На святі були підведені підсумки акції «Книги на вагу», що діяла в рамках проекту «Сімейне читання». Бібліотеку привітала сім’я Грінберг, які стали переможцями в номінації «Сімейний портрет в книжковому інтер’єрі». Свої твори-посвяти бібліотеці представила її постійна читачка, поетеса, лауреат міжнародних конкурсів «Слов’янська Ліра» та «Слов’янські традиції» Людмила Миколаївна Крижановська.
Святкова програма була насичена яскравими виступами танцювальних і вокальних колективів «Унісон», «Адеона», «Візерунок».
В кінці заходу пролунав заклик: «Читайте разом з бібліотекою!», що був схвалений гостями свята аплодисментами.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031