![](images/pages/lib/news_1/inform-dose-smak-hersonshchini-q3G.jpg)
Незвичайний день інформації під назвою «Смак Херсонщини» відбувся в бібліотеці для студентів IV курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Херсонського державного університету.
Перш за все, учасники ознайомилися з добіркою фахових навчальних та наукових видань у відділі обслуговування. А також позмагалися у креативності, пропонуючи варіанти використання технічних цікавинок майданчику «Maker Space» у створенні авторського інтер’єру готелю чи ресторану.
Під час знайомства з відділом краєзнавства студенти довідалися багато цікавих фактів, а також мали змогу погортати старовинні газети, в яких і розміщували свою рекламу готелі та ресторани Херсона понад 100 років тому. Майбутні фахівці з’ясували: де знаходиться будівля першого готелю в нашому місті; за якими критеріями вибагливі херсонці обирали ресторан для відвідування; скільки заробляли офіціанти тих часів і які тортури повинні були терпіти від гостей; як креативно рекламував свої вина князь Трубецький, у якому готелі відбулась знаменита операція «Goten Morgen та як відучила свого чоловіка від зрад херсонка Мітрода Мишеловкіна.
А співробітники Регіонального інформаційного центру книгозбірні запросили студентів на презентацію сучасного таврійського «смачного» інформ-досьє. Гості поділилися своїми вподобаннями щодо смаколиків, які символізують наш край, а також дізналися про розмаїття притаманних саме Херсонщині гастрономічних символів, які стали справжніми брендами. Наприклад, географічне зазначення «Херсонський кавун», бекмес (кавуновий мед), «Українські в`ялені томати», вина Трубецького, марочні коньяки «Таврія», «Білозерські вина», «Херсон. Вінтажна кухня», «Дорога смаку і вина Херсонщини» і ще безліч саме таврійських смаків. Багаторічна співпраця бібліотеки ім. Олеся Гончара з даними гастропроєктами в інформаційному полі започатковує і нові оригінальні проєкти, наприклад, «Конвівіум «Гончарівка» (Slow-Food). Про все це студенти із задоволенням дізналися, а наприкінці заходу склали своє авторське меню крафтових страв Херсонщини.
Ми впевнені, що знання, отримані з інформ-досьє, стануть молоді в нагоді у подальшому навчанні та професійній діяльності!
Бажаєте відкрити для себе новий «Смак Херсонщини»? Телефонуйте: (0552) 26-16-86.
![](images/gallery/lib/small/9/f1c7114ec4a84424.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/bd518ea24b119a9c.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/3c79f774f2d5d8d7.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/a1936ff560c8790b.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/0e16da3cc28168a7.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/433598d2d42944a1.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/56239d108f14e3ac.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/5083bff6d81d04ad.jpg)
![](images/gallery/lib/small/9/90573efd252babc0.jpg)