Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Святкування Дня народження Інтернет-центру

Цей матеріал є англійською мовою

01.02.2009
1 лютого 2009 року в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Гончара продовжилися святкові заходи до Дня народження Інтернет-центру.

День розпочався on-line вікториною на кращий рівень орієнтації у всесвітній мережі Інтернет та ефективний пошук інформації за темою „Флора і Фауна Херсонщини як частина екологічної свідомості її мешканців”, в якій прийняли участь як читачі бібліотеки, так і гості Інтернет-центру. За відведений час на всі каверзні питання завідомо неможливо було відповісти, але учасники намагались зробити навіть неможливе.
Свято продовжилось урочистим відкриттям Арт-паті „Макарові телята” (з нагоди дня святого Макарія та Нового року Бика) та презентаціями 3-х фотовиставок Херсонського фотоклубу „Свіжий погляд”: „Клубна колекція 2008”, „В об’єктиві - фотограф”, персональної виставки В.Савельєва „Полігон”.
Та найбільшу увагу привернула новинка заходу – Перший в Україні турнір з PlayCast (створення мультимедійних електронних листівок). Надзвичайним стало й те, що процес створення шедеврів вперше пройшов лише за 60 хвилин на очах присутніх та під пильним оком телекамер за участю реальних моделей, фотографів, херсонських поетів та гостей Арт-паті.
У турнірі прийняли участь 4 творчі команди:

  1. В’ячеслав Мороз та група підтримки.
  2. Віталій Якушев, Володимир Кандибей, Юрій Пекеліс та Дмитро Пастрома.
  3. Сергій Алексєєв та Олександр Петрук.
  4. Аліна Кац, Максим Бартошик та Катерина Качук.

В ході розіграшу кожна команда отримала модель для зйомок зі студентського театру „Тея” в костюмі від Ганни Потєшкіної з колекції „Все тенали борогови”. Усіх моделей у вигляді „телят” представляв пастух Макар – режисер та актор Лаврентій Ніколаєнко.

Поки тривав конкурс, усі присутні мали змогу переглянути на великому екрані презентацію „Що ж таке PlayCast?”(знайомство з жанром, огляд сайту www.playcast.ru, принципи та прийоми створення листівок), слайд-шоу „Фото пленери Свіжого погляду - 2008” та “Granit” В.Савельєва, а також ознайомитися з переглядом краєзнавчої літератури за темою „Різнобарв’я степової Таврії”.
За годину готові роботи учасників турніру були представлені на великому екрані гостям та уболівальникам. Усі бажаючі можуть переглянути їх вже на сайті PlayCast за наступними посиланнями:

1 команда – Плейкаст «Пісня безумця»
2 команда – Плейкаст «Зустріч»
3 команда – Плейкаст «Вогонь надії»
4 команда - Плейкаст «Дика енергія»

До уваги всіх бажаючих: святкування Дня народження Інтернет-центру триває! Прийняти участь у конкурсах з пошуку може кожен охочий до 10 лютого. Найкращі знавці Інтернет отримають нагороди.
 

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 29 3031