Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Презентація книжково-ілюстративної виставки «Оберіг державності і демократії»

Цей матеріал є англійською мовою

01.07.2010

До загальнодержавного свята – Дня Конституції – 27 червня у відділі обслуговування відбулася презентація книжково – ілюстративної виставки «Оберіг державності і демократії», яка складається з трьох розділів:

І. «Конституція України: суверенна воля народу» - розкриває історію створення, становлення і розвиток Основного Закону; теоретичні основи Конституції.

ІІ. «Конституційні принципи демократії в Україні: декларування і реальність». Всі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у майбутнє. Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити: Україна стала демократичною державою. Саме ці питання й розглядаються у другому розділі виставки.

ІІІ. «Конституційна реформа в Україні: від ідеалів до ефективної моделі». В розділі подано різні точки зору на доцільність впровадження та різноманітні моделі конституційної реформи в нашій країні.

Не слід забувати, що конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети – процвітання України як цивілізованої європейської держави.

Якщо ви зацікавились представленою інформацією, ми радо запрошуємо відвідати нашу виставку, де зможете більш детальніше ознайомитись із запропонованим матеріалом.

А також пропонуємо прослухати радіопередачу про історію та сьогодення українського конституціоналізму.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031