Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

"ПІВДЕНЬ 2014"

27.05.2014

В цьому році національній спілці фотохудожників України виповнюється 25 років. Вік зрілості та майстерності. Херсонська обласна організація Національної спілки фотохудожників України (ХОО НСФХУ), продовжуючи та примножуючи традиції, зустрічає цей ювілей 10-ю звітною виставкою «ПІВДЕНЬ 2014».
Організація зросла чисельно, і найголовніше, рівнем майстерністі. Значна кількість амбіційних фотохудожників Херсонщини отримали визнання за кордоном. За активну і успішну участь у міжнародних фотосалонах і виставках, в першу чергу, під патронатом міжнародної федерації фотомистецтва FIAP удостоєні звання  АFIAP (художник FIAP) відомі фотомайстри: Вацлав Мошинський, Микола Стрекаловський, Василь Рилеєв, Ігор Бережний, Ігор Вертьолкін, Ігор Бойченко.  А  Ігор Бережний та Микола Стрекаловський за свою творчість удостоєні звання ЕFIAP (заслужений художник FIAP).
Високі нагороди (золоті медалі та інші відзнаки) на міжнародних і вітчизняних виставках отримали роботи талановитих фотохудожників Георгія Веріна, Вячеслава Савельева, Олексія Білоуса, Єлізавети Якушенко.
В переважній більшості члени нашої організації мають свій неповторний почерк. Лірикою і філософським змістом наповнені фотографії Олександра Андрющенка, чудові майстри пейзажної фотографії Віктор Волошин, Юрій Кружнов і Володимир Іванов, майстер студійної фотографії Олександр Зборщик, в успішному пошуку молодий і обдарований Антон Гойдін, у глядачів постійним успіхом користуються фотографії підводного світу Ігоря Вертьолкіна та Артура Водопьянова. Не залишають байдужими глядачів роботи Ростислава Швеця.
В останні роки у ХОО НСФХУ засяяло сузір´я жінок-фотохудожників: Ольга Грабовська і Наталя Алтипіна створили тандем, досить виняткове явище у творчій фотографії, і успішно заявили про себе неперевершиними натюрмортами. Роботи Наталі Джерук і Олени Коваленко викликають у глядачів різні почуття: ностальгія за втраченим, суть буття, або радість життя.
Організатори  виставки мають скромну мету - відобразити  невгасиме прагнення i здатнiсть всiх людей до виживання в непростих сучасних умовах життя, якi об´єднанi однiєю соцiальною проблемою i одним багатющим внутрiшнiм свiтом. Фотохудожники  Херсонщини, демонструючи свої свiтлини, прагнуть  залучити  глядача до виховання почуття взаєморозумiння соцiальних проблем та прагнуть прищеплювати любов i вiдчуття прекрасного. Не забуті й інші проблеми: пiзнання  з середини через жанровi портрети сучасників, а так само контраст незмiнної краси природи i жахливий стан вмираючих територій.
Але всупереч незгодам та негараздам - свiтлини наших авторів (а це душа та серця фотохудожникiв)  несуть в собi невгамовну пристрасть та здатнiсть до виживання людей в сьогоденні.
З 17 травня виставка «ПІВДЕНЬ 2014» експонується на третьому поверсі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Вхід вільний.

Володимир Худолєй,
тимчасово виконуючий обов'язки голови ХОО НСФХУ

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 2021
22232425262728
2930